Frigolit_bruksanvisning.jpg

Nutidens material 

ger oss många möjligheter att återskapa gamla tiders vackra rum. På 1960-talet började man tillverka stuckatur av poluretan och frigolit som snabbt började ersätta gipset. Priset är en stor fördel men också att taklister och vägglister monteras enkelt upp av en nogorlunda händig person.

Polyuretan & Frigolit 

(polystyren)

Polyuretan är en slagfast hårt material med en tjock fin vit yta, detaljerna på ornamenterade lister framträder fint och tydligt. Man kan använda all sorts färg vid målning. Kan användas utomhus.

  •  Resistent mot UV-ljus
  •  Formar en flexibel och hård yta
  •  Kan användas utomhus
  •  Obrännbart material

Frigolitlisterna är inte lika fasta men funkar alldeles utmärkt, mindre taklister är av hårdare frigolit och har en fin slät yta. Större taklister i frigolit är mindre fasta och ska sågas med en fintandad såg med varsamhet. Tänk på att måla med vattenbaserad färg, ej lämpad att placeras på låg höjd utan rekommenderas på tak eller högt uppe på en vägg.

När lister, paneler eller motsvarande placeras i "nå-höjd", bör endast lister av materialet polyuretan användas. Slagfast och lätt att reparera om olyckan är framme. För alla sorters målning. Frigolit (polystyren) får endast målas med vattenbaserade färger, ej lämpad att placeras på låg höjd utan rekommenderas på tak eller högt uppe på en vägg. Om det är tveksamheter kring materialet är ni välkomna att höra av er och beställa gratis prover för att jämföra. Vi skickar ut prover på tak-, vägg- & golvlister för inomhusbruk. Beställ på respektive produkt.