Faqs By Produkter

Vad är skillnaden mellan materialen?

Skillnaden mellan Polyuretan & Polystyren (frigolit)

Polyuretan är en slagfast hård plast med en tjock fin vit yta, detaljerna på ornamenterade lister framträder tydligt och fint. Kan målas med all sorts färg och kan användas utomhus.

Frigolitlisterna är inte lika fasta men funkar alldeles utmärkt, mindre taklister är av hårdare frigolit och har en fin slät yta. Större taklister i frigolit är mindre fasta och ska sågas med en fintandad såg med varsamhet. Tänk på att måla med vattenbaserad färg, ej lämpad att placeras på låg höjd utan rekommenderas på tak eller högt uppe på en vägg.

När lister, paneler eller motsvarande placeras i "nå-höjd", bör endast lister av materialet polyuretan användas, slagfast och lätt att reparera om olyckan är framme. Polystyren (frigolit) får endast målas med vattenbaserade färger, ej lämpad att placeras på låg höjd utan rekommenderas på tak eller högt uppe på en vägg.

Om det är tveksamheter kring materialet är ni välkomna att höra av er och beställa gratis prover för att jämföra. Kontakta oss med uppgifter via [email protected]

Hur kan jag som kund känna mig säker med kvalitén?

Våra produkter är tillverkade i fabriker som använder sig av den senaste teknologin inom branschen och har höga produktionsnivåer. Varje produkt kvalitetssäkras för att säkerställa stabilitet, form och konsistent. Innan leverans till kund kontrolleras produkterna en sista gång.

Vi vill ha kunder som är nöjda med oss och våra produkter, är du missnöjd med en vara kontakta oss så löser vi det.

Montering

Se bruksanvisningar

Måste produkterna målas?

Alla taklister & vägglister i Polyuretan (PU) har en fin vit hård yta. Det går bra att inte måla om man tycker att listen sitter bra mellan tak/vägg.

Lister i frigolit ska alltid målas, tänk på att det ska vara vattenbaserade färger.