2020-01-28
Namn: Louise Hjorth
Ålder: 32
Bor: I sekelskifteslägenhet på Östermalm med make och två barn.
Arbetar med: inredare med fokus på totalrenoveringar
Porträtt: Fotograf Mats W Nilsson
När det var dags för inredaren Louise att göra om ett av barnens rum hemma i sekelskiftesvåningen var mottot att satsa på ”extra allt”.
Rummet var från början Louise och hennes makes sovrum men när familjen utökades med ett till barn behövde det göras om till ett nytt barnrum. Vid det tillfället fanns inte orken eller tiden att göra något annat än en enklare uppfräschning och så fick det vara ett tag innan energin kom tillbaka – men då gick jag verkligen in för att skapa något utöver det vanliga. I rummet fanns sedan tidigare originalstuckatur i form av taklist och en mindre takrosett. Dessa byggdes på med vägglister, ornament och dekorationer som tillsammans skapade ett vackert mönster. Stuckaturlister sattes även upp på väggarna, den platsbyggda bokhylla och garderoben och slutligen målades allt, såväl väggar som tak, i samma mörka kulör. Ett djärvt val kan tyckas.
- Jag jobbar gärna med dekorlister i mina projekt och jag tycker också att man ska våga färg. Vi nordbor behöver visserligen ljuset eftersom vi bor i ett mörker under en stor del av året men med rätt ljussättning behöver det inte bli tungt utan istället ge en ombonad och lyxig känsla. Resultatet i det här rummet är jag riktigt nöjd med! Det enda som är trist är att bilderna inte gör rummet rättvisa och då de inte visar vilken wow-känsla det har, särskilt på kvällarna när belysningen är tänd.
Till vardags arbetar Louise med att skapa kontorslokaler och showrooms. Fokus ligger helrenoveringar och på själva byggprocessen men i enstaka fall står hon även för inredningen. En del uppdrag görs i privata hem. Ett av dessa var hemma hos Sanne Alexandra och Jacob Josefsons där särskilt sovrummet har fått mycket uppmärksamhet på grund av den annorlunda designen av taket.
- Här valde jag att sätta upp maffiga takpaneler. Jag hade sett något liknande i en restaurang utomlands men aldrig hemma i Sverige. Sanne Alexandra var modig och lät alla idéer genomföras. På D-CORs hemsida hittade jag en hel egen kategori med bara olika takpaneler och valde att kombinerade en av modellerna med en taklist. Det blev superbra!
Hur gör du för att få igång den kreativa processen?
- Mycket är eget påkommet och en mix av intryck från platser jag besökt, restauranger eller boutiquehotell där alla rum inletts olika. Antagligen ligger alla dessa intryck sedan samlade undermedvetet för mina allra bästa idéer kommer i mina drömmar. Jag drömmer väldigt ofta om inredning och kommer då på unika idéer som jag antingen genomför själv eller säljer in till rätt projekt och kund.
Vad händer just nu?
- Jag har tre projekt igång för tillfället, ett av dessa har precis blivit färdigställt, en företagslokal på Kungsgatan 3 i Stockholm. Sen har jag lite nytt på gång som är ännu hemligt, följ mig gärna på Instagram @stylebylojs för mer inspiration och uppdateringar.
Vill man anlita mig för att få hjälp med design i hemmet så hör man av sig på [email protected]
Fotograf för samtliga interiörbilder är Jesper Florbrant