Vackra väggramar i dansk Patriciervilla
2021-04-03
”Inredningskonsulten Kristina upplevde att sovrummet kändes alldeles för ”kallt” och inte harmoniserade med det äldre husets ursprungliga stil. Lösningen blev väggramar, dekorationer och en helt ny färgsättning. Resultatet – en mer ombonad känsla.”
Kristinas senast renoveringsprojekt är en ordentlig förvandling av parets sovrum.

Läs artikeln här
Experter på platsbyggda inredningar
2021-04-03
”Platsbyggd inredning gör det möjligt att skräddarsy möbler eller rum helt efter egna önskemål och med hänsyn till alla tänkbara detaljer. Inspireras av Gamla Uppsala Snickeris bygglösningar i denna nyrenoverade lägenhet i Uppsala. ”
Nyligen var Viktor med och renoverade en lägenhet i området Övre Slotts i Uppsala.

Läs artikeln här
Konsten att välja stuckatur, taklister och takrosetter vid en renovering
2020-12-08
”Jag ville ha extra allt. Snirklig stuckatur var ju allt jag någonsin hade drömt om i inredningsväg. Men sen kom verkligheten och allt jag lärt mig från mina år i skolbänken om arkitektur och stilhistoria ifatt mig.”
Inredningsprofilen Emelie ”34 kvadrat” Ekman tipsar om hur man ska tänka när man väljer stuckatur inför en renovering.

Läs artikeln här
Nya produkter – imponerande kolonner

2020-12-08
”Kolonner kan användas i äldre fastigheter och trädgårdar men är även fina i en modern arkitektur eller för att skapa en vacker entré till ett hus eller paviljong.”
DIY: IKEAhacks och omgjorda loppisfynd
2020-09-30
”Att göra om en befintlig möbel eller kanske en du köpt på loppis eller IKEA kan ändra känslan helt i ett rum. Det behöver heller inte bli särskilt kostsamt, är bra för miljön och du får dessutom en helt unik och personlig möbel!”
Inspireras av inredaren Jennie Florentz ”steg för steg-guider” till att göra om loppisfynd och leksaksmöbler i familjens barnrum

Läs mer
DIY: Bygg en lyxig garderobsö
2020-08-26
”Nu kommer ett efterlängtat inlägg på temat DIY-projekt. Med hjälp av några få vägglister är det enkelt att ge en möbel ett helt nytt och unikt utseende. Här kommer en ”steg för steg-guide” till att skapa en pampig garderobsö.”
Inredningsintresserade Emy Stenudd berättar hur hon gjorde för att förvandla några IKEA-byråer till en lyxig garderobsö.

Läs mer
Platsbyggd bokhylla & klassiska taklister
2020-07-02
”Vi behövde hitta en bra plats till tv:n som gjorde att den inte hamnade i centrum. När jag inte fann något, bestämde jag mig för att skapa en bokhylla utifrån egna mått.”
Månadens intervju - Inredaren Emma Lyrstrand berättar om valet av lister till sekelskiftestvåan och om hur hon skapade en platsbyggd bokhylla.

Läs mer
Bästa tipsen för ett barnrum!
2020-07-02
Trebarnsmamman Josefin gillar en enkel och funktionell inredningsstil och satsar på vägglister för att skapa en ombonad känsla.
- På väggarna i barnrummet sitter vägglister i två olika storlekar som tillsammans skapar dubbla väggramar. Den inre ramens hörn ...

Se alla bilder
Nytt i butiken
2020-07-02
”Klassiske takrosetter och vackra dekorativa lister! Se sommerens produktnyheter. ”
- 2020 är sommaren då många satsar på en semester hemma och med det troligtvis lägger lite extra omtanke på den egna bostaden. Nu har vi laddat webbshoppen med flera produktnyheter och några av dem hittar du här.

Läs artikeln
Så skapar du ett elegant vardagsrum
2020-05-28
“Ett rum består vanligtvis av basfärger och accentfärger där basen ofta brukar vara lugnare kulörer. För att få mer liv i ett rum behövs accentfärger som kontrasterar till basfärgerna.”
Månadens intervju – Susanne Lundberg, designer och grundare till Ruth & Joanna, ger inredningstips för att skapa ett mer intressant och elegant vardagsrum.

Läs mer
Inred med loppis!
2020-05-26
”Inredningsstjärnan Hannes Mauritzson berättar om varför loppisar är en favorit och tipsar om bästa fynden just nu.
- Från det egna hemmet en varsamt renoverad sekelskifteslägenhet från år 1900 med maffiga fönster och högt i tak skapar Hannes det innehåll som nära 40 000 instagram-följare får ta del av.

Läs mer
Köksinspiration - modernt sekelskifteskök i Göteborg
2020-05-09
”Hur ska man tänka inför köksrenoveringen? Hur väljer man stuckatur till ett modernt kök i en äldre fastighet? Möt Carlos som på egen hand planerat och ritat upp ett riktigt drömkök!
- Ta del av hans erfarenheter och tips för att skapa och inreda ett kök i en sekelskifteslägenhet.

Läs mer
Inredningstrender att ha koll på i vår!
2020-04-23
”Med tanke på vad vi hitintills varit med om under den här märkliga våren blir det ännu mer självklart hur viktigt det är att leva nära naturen, och i harmoni med sig själv.”
Månadens intervju - I mer än 30 år har Jan Rundgren varit verksam som inredare. Här delar han med sig av hur hans karriär har sett ut och vilka inredningstrender som gäller i år.

Läs mer
Så skapar du ett drömsovrum – inredarens bästa tips!
2020-02-27
”Många använder för små mattor! Tänk på att mattan ska sticka ut minst 50 centimeter runt om HELA sängen!”
Månadens intervju - Lär känna inredaren och designern Åsa Ingrosso och ta del av hennes bästa tips för att skapa och inreda ett riktigt drömsovrum.

Läs mer
Exklusivt och vågat hemma hos inredaren Louise Hjorth
2020-01-28
"Här valde jag att sätta upp maffiga takpaneler. Jag hade sett något liknande i en restaurang utomlands, men aldrig hemma i Sverige."
Månadens intervju - Möt inredaren Louise Hjort (@stylebylojs) som har en förkärlek till dekorlister och som tycker att fler ska våga använda färger i sina inredningsprojekt.

Läs mer