Vinjett.jpg
Inredarens DIY-hack: Så gör du en tråkig byrå lyxig
2023-07-06
Sofia B Tretow driver inredningsföretaget Tretow Deco med bas i Stockholm och är en flitig anlitad inredningsdesigner av såväl privatpersoner som företag och inredningsmagasin. Trots att hon beskriver att DIY-projekt inte är hennes grej, ”-Jag är för otålig, för fumlig, för självkritisk.”, gör hon med enkla medel om alldagliga byråer till eleganta och vackra möbler.
Vinjett.jpg
Kika in i VANBRUUN:s eleganta showroom
2022-07-06
Svenskägda juvelerarbutiken VANBRUUN har sedan grundandet 2014 haft fokus på att vara onlinebaserade men i takt med att företaget växt globalt har de även öppnat ett par showroom. Det senaste i anrik byggnad mitt i centrala Oslo.
Vinjett.jpg
Nya golvlister gav lägenheten ett lyft!
2022-11-30
”När vi köpte lägenheten så fanns det ett nytt fint massivt trägolv, nytt kök samt ett inrett loft ovanpå själva lägenheten. Men vi kände att nya ytskikt samt golvlister måste vi ha, de som satt på plats var slarvigt uppsatta och inte i den stil som jag önskade…”
Kika in hos Inredningshjälpens bloggare Anette i Torekov

Läs artikeln här
Vinjett.jpg
Så enkelt sätter du upp en takrosett! (Instruktionsfilm)
2022-11-30
”Vi hjälper dig att lyckas med dina renoveringsdrömmar genom tydliga instruktionsfilmer och denna gång visar vi hur du monterar en takrosett – helt på egen hand."
Instruktionsfilm – Montera Takrosetter – helt på egen hand

Läs artikeln här
Vinjett.jpg
Så bor mäklaren: optimerad minitvå med charmig hotellkänsla
2022-02-13
”En sekelskifteslägenhet på 32 kvadratmeter som inte renoverats på över 40 år skulle visa sig vara precis det som fastighetsmäklaren Caroline Hanell var ute efter när det blev dags för henne själv att hitta en ny bostad."
Månadens intervju – Kika in hos fastighetsmäklaren Caroline Hanell i Stockholm.

Läs artikeln här
Vinjett.jpg
Så monterar du våra taklister som ett proffs!
2022-02-13
”Vi hjälper dig att lyckas med dina renoveringsdrömmar genom tydliga instruktionsfilmer och först ut är en tydlig steg-för-steg-guide för hur du på ett enkelt sätt sätter upp våra taklister – och helt på egen hand. "
Instruktionsfilm – Montera taklister – helt på egen hand

Läs artikeln här
Vinjett.jpg
Skapa hotellkänsla med kornischer
2021-05-29
”Skenorna sätts innanför taklisten och avståndet mellan vägg/fönster beror på hur mycket tyg du ska ha och om du ska ha en eller två gardinskenor. Vi behövde 30 centimeter för skenor och gardiner..."
Månadens intervju – Hanna Larssons, inredare på Frank Deco, visar hur kornischer kan skapa en maffig hotellkänsla i ett rum.

Läs artikeln här
Vinjett.jpg
Imponerande innertak i nationalromantisk bokhandlarvilla
2021-05-29
”Områdets fulaste hus! Under en promenad i en stadsdel med pampiga villor i nationalromantisk stil konstaterar Victoria och hennes sambo att det finns ett hus som utmärker sig från de andra – som oerhört fult. Några månader senare står paret framför grinden till det fula huset med nycklarna i handen – huset är deras!”
Idag är bokhandlarvillan förvandlad till ett representativt boende utöver det vanliga, där man under renoveringen tagit stor hänsyn till att bevara och återskapa fina originaldetaljer.

Läs artikeln här
Vinjett.jpg
Vackra väggramar i dansk Patriciervilla
2021-04-03
”Inredningskonsulten Kristina upplevde att sovrummet kändes alldeles för ”kallt” och inte harmoniserade med det äldre husets ursprungliga stil. Lösningen blev väggramar, dekorationer och en helt ny färgsättning. Resultatet – en mer ombonad känsla.”
Kristinas senast renoveringsprojekt är en ordentlig förvandling av parets sovrum.

Läs artikeln här
Vinjett.jpg
Experter på platsbyggda inredningar
2021-04-03
”Platsbyggd inredning gör det möjligt att skräddarsy möbler eller rum helt efter egna önskemål och med hänsyn till alla tänkbara detaljer. Inspireras av Gamla Uppsala Snickeris bygglösningar i denna nyrenoverade lägenhet i Uppsala. ”
Nyligen var Viktor med och renoverade en lägenhet i området Övre Slotts i Uppsala.

Läs artikeln här
Vinjett.jpg
Konsten att välja stuckatur, taklister och takrosetter vid en renovering
2020-12-08
”Jag ville ha extra allt. Snirklig stuckatur var ju allt jag någonsin hade drömt om i inredningsväg. Men sen kom verkligheten och allt jag lärt mig från mina år i skolbänken om arkitektur och stilhistoria ifatt mig.”
Inredningsprofilen Emelie ”34 kvadrat” Ekman tipsar om hur man ska tänka när man väljer stuckatur inför en renovering.

Läs artikeln här
Vinjett2.jpg
Nya produkter – imponerande kolonner

2020-12-08
”Kolonner kan användas i äldre fastigheter och trädgårdar men är även fina i en modern arkitektur eller för att skapa en vacker entré till ett hus eller paviljong.”
Vinjett.jpg
DIY: IKEAhacks och omgjorda loppisfynd
2020-09-30
”Att göra om en befintlig möbel eller kanske en du köpt på loppis eller IKEA kan ändra känslan helt i ett rum. Det behöver heller inte bli särskilt kostsamt, är bra för miljön och du får dessutom en helt unik och personlig möbel!”
Inspireras av inredaren Jennie Florentz ”steg för steg-guider” till att göra om loppisfynd och leksaksmöbler i familjens barnrum

Läs mer
Vinjett.jpg
DIY: Bygg en lyxig garderobsö
2020-08-26
”Nu kommer ett efterlängtat inlägg på temat DIY-projekt. Med hjälp av några få vägglister är det enkelt att ge en möbel ett helt nytt och unikt utseende. Här kommer en ”steg för steg-guide” till att skapa en pampig garderobsö.”
Inredningsintresserade Emy Stenudd berättar hur hon gjorde för att förvandla några IKEA-byråer till en lyxig garderobsö.

Läs mer
Vinjettbild.jpg
Platsbyggd bokhylla & klassiska taklister
2020-07-02
”Vi behövde hitta en bra plats till tv:n som gjorde att den inte hamnade i centrum. När jag inte fann något, bestämde jag mig för att skapa en bokhylla utifrån egna mått.”
Månadens intervju - Inredaren Emma Lyrstrand berättar om valet av lister till sekelskiftestvåan och om hur hon skapade en platsbyggd bokhylla.

Läs mer
Vinjettbild.jpg
Bästa tipsen för ett barnrum!
2020-07-02
Trebarnsmamman Josefin gillar en enkel och funktionell inredningsstil och satsar på vägglister för att skapa en ombonad känsla.
- På väggarna i barnrummet sitter vägglister i två olika storlekar som tillsammans skapar dubbla väggramar. Den inre ramens hörn ...

Se alla bilder
Ingressbild.jpg
Nytt i butiken
2020-07-02
”Klassiske takrosetter och vackra dekorativa lister! Se sommerens produktnyheter. ”
- 2020 är sommaren då många satsar på en semester hemma och med det troligtvis lägger lite extra omtanke på den egna bostaden. Nu har vi laddat webbshoppen med flera produktnyheter och några av dem hittar du här.

Läs artikeln
Ingressbild.jpg
Så skapar du ett elegant vardagsrum
2020-05-28
“Ett rum består vanligtvis av basfärger och accentfärger där basen ofta brukar vara lugnare kulörer. För att få mer liv i ett rum behövs accentfärger som kontrasterar till basfärgerna.”
Månadens intervju – Susanne Lundberg, designer och grundare till Ruth & Joanna, ger inredningstips för att skapa ett mer intressant och elegant vardagsrum.

Läs mer
Ingressbild.jpg
Inred med loppis!
2020-05-26
”Inredningsstjärnan Hannes Mauritzson berättar om varför loppisar är en favorit och tipsar om bästa fynden just nu.
- Från det egna hemmet en varsamt renoverad sekelskifteslägenhet från år 1900 med maffiga fönster och högt i tak skapar Hannes det innehåll som nära 40 000 instagram-följare får ta del av.

Läs mer
kok2_932x710-min.jpg
Köksinspiration - modernt sekelskifteskök i Göteborg
2020-05-09
”Hur ska man tänka inför köksrenoveringen? Hur väljer man stuckatur till ett modernt kök i en äldre fastighet? Möt Carlos som på egen hand planerat och ritat upp ett riktigt drömkök!
- Ta del av hans erfarenheter och tips för att skapa och inreda ett kök i en sekelskifteslägenhet.

Läs mer
mio_ingress_947x710-min.jpg
Inredningstrender att ha koll på i vår!
2020-04-23
”Med tanke på vad vi hitintills varit med om under den här märkliga våren blir det ännu mer självklart hur viktigt det är att leva nära naturen, och i harmoni med sig själv.”
Månadens intervju - I mer än 30 år har Jan Rundgren varit verksam som inredare. Här delar han med sig av hur hans karriär har sett ut och vilka inredningstrender som gäller i år.

Läs mer
Bild 1_1 710 x 947-min.jpg
Så skapar du ett drömsovrum – inredarens bästa tips!
2020-02-27
”Många använder för små mattor! Tänk på att mattan ska sticka ut minst 50 centimeter runt om HELA sängen!”
Månadens intervju - Lär känna inredaren och designern Åsa Ingrosso och ta del av hennes bästa tips för att skapa och inreda ett riktigt drömsovrum.

Läs mer
BloggBildJanFeb947 x 710-min.jpg
Exklusivt och vågat hemma hos inredaren Louise Hjorth
2020-01-28
"Här valde jag att sätta upp maffiga takpaneler. Jag hade sett något liknande i en restaurang utomlands, men aldrig hemma i Sverige."
Månadens intervju - Möt inredaren Louise Hjort (@stylebylojs) som har en förkärlek till dekorlister och som tycker att fler ska våga använda färger i sina inredningsprojekt.

Läs mer