2020-07-02
Trebarnsmamman Josefin är 34 år och bor med familjen i en villa i Lanna utanför Örebro. På Instagramkontot @lillavilla9 ger hon inredningstips och visar bilder från det egna hemmet.
Beskriv din inredningsstil och var du hittar inspiration.
När jag inreder vill jag ha det lättstädat och funktionellt. Jag gillar att hålla inredningen enkel men ombonad. Inspirationen hittar jag framförallt från Instagram och Pinterest.
Familjens minsting har fått ett eget rum, berätta om inredningen.
Det här rummet är ganska litet så förvaringen var därför viktig att få till och att hålla det enkelt utan att det blev tråkigt. Det är vår lilla tjej Eira som bor i rummet. Hon fyller tre i juli och är en riktig mystjej så mysfaktorn var också väldigt viktig att få till och det ordnades genom en liten myshörna med gosedjur i. Och så älskar hon ballonger så även det har fått ett inslag i rummet.
På väggarna i barnrummet sitter vägglister i två olika storlekar (Vägglist z351, Vägglist z362) som tillsammans skapar dubbla väggramar. Den inre ramens hörn består av mindre bitar vägglist och under dubbelramarna sitter en bröstlist (Vägglist z357).
Jag tycker att vägglister är ett väldigt bra sätt att få liv i ett rum utan att behöva inreda med en massa saker. Innan vi valde lister beställde jag hem prover för att kolla att storleken blev rätt och för att se dem ”live”. Sen tittade jag runt på Instagram för inspiration och fick hjälp av Elias hos er på D-COR för att få tips om olika kombinationer. Listerna satte jag och min sambo upp tillsammans, lite pillrigt men definitivt värt arbetet. Vi är jättenöjda med resultatet!
Har du något mer tips till den som ska inreda ett barnrum?
  • Satsa på mysig belysning, sätt till exempelvis upp ljusslingor.
  • Ha mycket och bra förvaring – korgar är ett fint och smidigt sätt att förvara det mesta i.
  • Se till att ha mycket textilier och kuddar, det ger ett mjukt och ombonat intryck.
  • Ha luftrenande växter till exempel Fredskallor.