2021-04-03
Platsbyggd inredning gör det möjligt att skräddarsy möbler eller rum helt efter egna önskemål och med hänsyn till alla tänkbara detaljer. Inspireras av Gamla Uppsala Snickeris bygglösningar i denna nyrenoverade lägenhet i Uppsala.
Gamla Uppsala Snickeri är ett byggföretag som specialiserat sig på köksrenoveringar genom samarbete med exklusiva köksleverantörer. De erbjuder även specialsnickerier och platsbyggnationer av hög kvalité och den som är aktiv på Instagram kan se skräddarsydda möbler som de skapat hemma hos välkända inredningsprofiler som exempelvis Louise Hjort, Jana Heinrici och Petra Tungården. Viktor Malmberg är finsnickare och köksmontör hos Gamla Uppsala snickeri och även den som är ansvarig för företagets uppdrag inom specialsnickerier.
Storbild1.jpg
Hej Viktor! Berätta vad som utmärker ert företag.
Det som gör oss speciella är att vi är ett litet, men väletablerat företag, med drygt 30 år i branschen som arbetar i tight team tillsammans med hög passion för snickeri och hantverk. Vi arbetar efter värderingar som personlighet, kvalitet och trevligt bemötande. För varje kund, varje uppdrag, är unikt och vi lägger alltid den tid som krävs med snickeriet i fokus för att leveransen ska bli den allra bästa.
Nyligen var Viktor med och renoverade en lägenhet i området Övre Slotts i Uppsala. En äldre bostad med mycket charm som fungerande kakelugnar och en härlig takhöjd på 3,2 meter men som också var i behov av en renovering. Lägenhetens ägare, Matilda och Wiktor, anlitade dem för att totalrenovera lägenheten samt få hjälp med att bevara de äldre snickerierna och få in den äldre stilen i de nytillverkade och platsbyggda garderoberna och bokhyllan.
Bild1.jpg
Bild2.jpg
Förr i tiden var det inte köket som var i centrum när man byggde nya lägenheter. Oftast var köket väldigt litet och placerat i mindre rum i den bortre delen av bostaden. Matilda och hennes sambo Wiktor valde därför att flytta köket till en mer centrerad del och ett av vardagsrummen blev platsen för det nya köket. Vi gjorde då om det gamla köket till ett sovrum. Lägenheten har renoverats i tidsenlig stil, med nya passande stuckaturer och listverk från er på D-cor. Vi har även tillverkat platsbyggda möbler, garderober och sänggavlar som vi har utsmyckat med lister och stuckaturer, även dem från er.
I lägenheten syns dörröverstycken i en klassisk stil. En modell som finns i två längder. Om ingen av dessa passar perfekt är det enkelt att kapa och skarva samman två för att förlänga eller korta av om det skulle behövas.
Arbetet med dörröverstyckena gick bra och i det här fallet passade de perfekt på en gång. De enda justeringar som gjordes var att jacka ur på några ställen för utanpåliggande kablar, vilket man oftast behöver göra.
Bild3.jpg
Bild4.jpg
Som nämnt har vi gjort en del platsbyggda snickerier i den här lägenheten. Vi har i princip tillverkat någonting i varje rum, där vi delvis har använt oss av era taklister som krönlist eller avslut på möbeln. I hallen har vi platsbyggt garderober, hatthylla, sittbänk och elskåp. I sovrummet har vi platsbyggt garderober och en sängmöbel. I vardagsrummet har vi byggt en TV-möbel och i köket har vi tillverkat en enklare mörkbetsad hylla.
Storbild2.jpg
Hur upplever du våra produkter?
Vi har arbetat med era produkter i säkert fem år vid olika projekt. Vi har med hjälp av era dessa tillverkat väggdekorationer, listverk, stuckaturer, dörröverstycken, takrosetter, skapat framdragna nischer för gardin, samt till dekoration av våra hyllor och platsbyggnationer. Jag tycker att era produkter är lätta att arbeta med, särskilt listerna i polyuretan, då de håller hög kvalitet och har fin finish. Favoritmodellerna för taklister som vi gärna arbetar med är taklist Z144 och taklist Z103 . Som vägglister använder vi gärna modell vägglist Z349 ihop med vägglist Z351, det är en fin kombination.
Har ni något experttips till den som ska montera stuckatur?
Vid montering av rikt ornamenterade taklister är det noga att man följer mönstret i listen även runt hörnet. Det vill säga att man mönsterpassar gerkapningen, annars blir resultatet ett slarvigt utfört arbete.
Vem kan kontakta er?
Vem som helst kan höra av sig till oss, privatpersoner som företag. Vi gör arbeten i och runtom Uppsala och Stockholm, men är främst inriktade på Uppsala. Vi har ständigt rullande projekt av både kök och platsbyggda möbler. Offertförfrågningar sker enklast via mejl till [email protected].
Se fler bilder från lägenheten via Instagramkontona @matildandersson och @gamlauppsalasnickeri. Produkterna i bilderna är: dörröverstycke z131 , dörröverstycke z132 , taklist som monterats ovanpå möblerna är taklist Z143.