2022-11-30
Inredningshjälpen är en av Sveriges största inredningsbloggar och skrivs av Anette som vurmar för hållbar design och personlig inredningsstil. Anette som vanligtvis bor i Malmö har även en lägenhet i sommarbyn Torekov och här berättar hon om den uppfräschning som lägenheten fått med hjälp av noga utvalda golvlister och kreativa bygglösningar.
Storbild1.jpg
När vi köpte lägenheten så fanns det ett nytt fint massivt trägolv, nytt kök samt ett inrett loft ovanpå själva lägenheten. Men vi kände att nya ytskikt samt golvlister måste vi ha, de som satt på plats var slarvigt uppsatta och inte i den stil som jag önskade. Sen utökades det till nya fönsterbrädor, lister runt fönster, elementskydd, en kakelugn som murats upp, platsbyggd förvaring och en vägg som öppnats upp mot hallen, berättar Annette
Storbild2.jpg
Golvlister är föremål för dagligt slitage och Anette valde därför golvlist MD360 som har tagits fram med hjälp av en speciell så kallad ”Scratchshield-teknik”. Det gör att golvlisten är mycket hård och tålig och dessutom och svår att repa ens med vassa verktyg - något som även Anettes hantverkare lade märke till.
De nya golvlisterna är högre än standardlister men fortfarande klassiska och mot det moderna hållet så att de inte går över i sekelskiftesstil, det skulle inte riktigt passa in i denna lägenhet som har ganska lågt i tak och dessutom snedtak framförallt i vardagsrummet. Själva uppsättningen fick vi hjälp med av en snickare som vi anlitat. Enligt snickaren så blev han förvånad över hur lätt, det för honom helt nya materialet polyforce, var att såga och arbeta i och att skarvarna förblev homogena då materialet inte är känsligt för värme eller kyla.
Samma golvlist valde Anette sedan att modifiera till att bli fönsterfoder så att allt är i enhetlig stil.
Storbild3.jpg
Golvlisten följer faktiskt med som en vacker inredningsdetalj i hela lägenheten och är även en fin inramning/sockel till den platsbyggda garderoben som vi låtit snickaren göra enligt mina instruktioner.
Storbild4.jpg
Även i sovrummet syns golvlisten där den avslutar sidorna på elementskyddet och fortsätter upp i linje vid fönstret som också fått ny massiv fönsterbräda i trä.
Storbild5.jpg
Små detaljer som gör stor skillnad för helheten. Jag är supernöjd med resultatet, plus att min man som normalt sett är lite skeptisk till allt nytt är även han imponerad av med materialet och hur bra det blev.
Se mer av Anettes vackra hem på bloggen www.inredningshjalpen.com . eller via instagramkontot @inredningshjalpen .